Juwelierdetijd - GoudsmidWat doet een goudsmid eigenlijk precies? Dat is een goede vraag, waar wij bij De Tijd antwoord op geven. We kunnen een goudsmid ook wel anders omschrijven als iemand die metaal bewerkt en die daarbij in het bijzonder is gespecialiseerd in het ontwikkelen van juwelen en sieraden. Een goudsmid werkt, zoals de naam al doet vermoeden, met goud, maar een goudsmid werkt niet alleen maar met goud. Hij werkt tevens met zilver, platina en soms ook met palladium, afhankelijk van het soort smid waarmee u te maken heeft en natuurlijk ook afhankelijk van de juwelier. Het is opvallend dat het woord goudsmid refereert aan goud, terwijl de bewerking niet alleen van goud is en in sommige gevallen zelfs helemaal niet. Heeft u ook wel eens gehoord van een zilversmid? Ook deze aanduiding lijkt te verwijzen naar het materiaal zilver, maar dat hoeft tevens helemaal niet het geval te zijn. Bij De Tijd kunt u terecht bij de beste goudsmid. Voor zowel het laten ontwerpen van speciale sieraden reparaties of iets anders kunt u bij De Tijd terecht. Dat is iets waar veel mensen dankbaar gebruik van maken. Het dragen van sieraden is voor veel mensen heel erg betekenisvol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dragen van een trouwring. Wanneer u een trouwring draagt dan laat u daar mee zien dat u verbonden met iemand bent. U kunt bij ons kiezen voor verschillende soorten sieraden die u tevens kunt laten graveren met een naam of datum. Zo maakt u een sieraad persoonlijk en dat is altijd geweldig. Kies voor juwelier De Tijd en kies voor:

  • de beste goudsmid
  • 40 jaar ervaring
  • graveren
  • bewerken
  • repareren

Goudsmid; het oudste beroep

Het smeden van sieraden is een van de oudste beroepen die we kennen. Het is daarom een heel bijzonder beroep met een lange en bewogen geschiedenis die ons veel kan leren over de cultuur en de mensen door de jaren heen. De vraag naar sieraden van verschillende materialen is haast zo oud als de mensheid. Het versieren van het lichaam is sterk verbonden aan de cultuur van een land of een groep mensen en daarbij komt vaak een goudsmid kijken. Mode op het gebied van sieraad blijft altijd veranderen en daarmee houden wij bij juwelier De Tijd rekening mee. Goud blijft natuurlijk eindeloos goed en daarom zijn er veel oude sieraden en kunstvoorwerpen bewaard gebleven. Daardoor weten we nu extra veel over dit oude beroep en dat maakt het heel interessant om er alles over te weten. Wat waren de trends als het om sieraden gaat door de jaren heen? Wij kunnen u daar alles over vertellen bij juwelier De Tijd. In de middeleeuwen waren goudsmeden in de meeste gevallen in dienst van de kerk. Vaak waren de smeden werkzaam als monnik en leerde zo het vak. Ook zagen we in de middeleeuwen vaak dat goudsmeden zowel juwelen maakten als munten. Dit was dus een vak dat werd gecombineerd. In 1430 zien we dat het graveren van sieraden in zwang raakt. Vandaag de dag laten veel mensen nog altijd hun sieraden graveren door een goudsmid. Ook daarvoor bent u bij De Tijd helemaal op het juiste adres. Wij werken met de beste en nieuwste technieken en kunnen al uw wensen vervullen.

De beste goudsmid

Heeft u sieraden waar u iets mee wilt? Neem dan eens even contact met ons op en kijk hoe wij u van dienst kunnen zijn. Omdat wij een website hebben, is het makkelijk om in contact met ons te treden en een beroep te doen op de beste goudsmid. De Tijd staat voor kundigheid en ervaring. Bent u op zoek naar kundigheid en ervaring in een goudsmid, dan weet u dat u niet verder hoeft te zoeken. Wij hebben maar liefst veertig jaar ervaring op onze naam staan en dat is niet mis! Dat maakt dat wij altijd snel oplossingen vinden en wij u op de beste manier van dienst kunnen zijn. Ook voor reparaties bent u bij De Tijd helemaal op het juiste adres. Reparaties laat u doen wanneer u dat wilt. Wij kunnen er zo voor zorgen dat een sieraad dat u niet meer kon dragen vanwege een kapotte sluiting weer helemaal in orde is en zonder zorgen kan worden gedragen. Wij hebben een eigen atelier waar onze smid aan het werk is. Veel vraag is er naar het laten vergroten of verkleinen van ringen. Doordat wij werken met de allernieuwste technieken kunnen wij uw sieraad met grote nauwkeurigheid repareren. Dat is iets waar u op mag rekenen. Bent u op zoek naar een sieraad en heeft u zelf een ontwerp in het hoofd? Dat kan en dat idee kunnen wij voor u uitwerken. Om te beginnen doen we dat pratend, maar we kunnen ook de computer gebruiken om alle details uit te werken. Zo maakt u een uniek juweel. Natuurlijk kunt u tegenwoordig op iedere hoek van de straat wel een ketting of armband kopen, maar vaak zijn deze niet van een goede kwaliteit en het dragen van een uniek en exclusief sieraad geeft veel meer extra waarde. Wij helpen u graag met de vervaardiging daarvan. Heeft u vragen of opmerkingen, of wilt u wellicht eens langskomen om inspiratie op te doen? Dan nodigen wij u van harte uit in ons atelier! Kies voor sieraden van juwelier De Tijd en dan kiest u voor de beste kwaliteit.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn