Hoewel het voor steeds meer mensen de normaalste zaak van de wereld is om biologisch eten te kopen in de supermarkt zijn er nog veel onduidelijkheden over. Op onze website biovak.nl proberen we diverse vragen die mensen kunnen hebben over biologisch eten te beantwoorden. Zo kunt u bijvoorbeeld op onze site van alles lezen over de mogelijke voordelen die biologisch eten ook u kunnen bieden. Het zal voor niemand als een verrassing komen dat het voor het milieu een stuk beter is om over te schakelen van conventioneel voedsel naar biologische producten. Bij de productie is namelijk sterk rekening gehouden met het milieu, zo worden bijvoorbeeld als u kiest voor biologisch vlees er van alles aan gedaan om er voor te zorgen dat de dieren geen rare medicatie krijgen toegediend en dat dat de dieren een goed leven hebben gehad. Als u kiest voor biologisch eten dan kiest u dus direct er voor om betere omstandigheden voor diverse dieren te stimuleren. Dit gaat uiteraard ook op als u kiest voor dierlijke producten die niet vlees gerelateerd zijn, zoals bijvoorbeeld kaas, melk en eieren. Deze producten worden vaak ook onder matige omstandigheden voor de dieren geproduceerd, terwijl het ook wel degelijk op een zeer diervriendelijke manier kan. Verder is het ook belangrijk om te weten dat biologisch eten het milieu op diverse andere vlakken zoveel mogelijk ontziet. Als u bijvoorbeeld kiest voor groente en fruit van verantwoorde telers dan kunt u er vanuit gaan dat de producten die u koopt niet zijn bewerkt met zware pesticiden die ook voor de mens schadelijk kunnen zijn. Als er al bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij de teelt dan zijn dit biologisch afbreekbare materialen die geen schade aanrichten op andere personen of dieren dan op de insecten die de producten kunnen aantasten. Naast de feitelijke informatie die wij geven over dit soort zaken kunt u ook de onzin die rondgaat over biologisch eten bij ons lezen. Zo is het bijvoorbeeld niet bewezen dat het eten van biologische producten daadwerkelijk gezonder is voor ons als mensen. In principe zijn de voedingswaarden vaak hetzelfde. Wel is het zo dat veel mensen die kiezen voor biologisch eten per definitie meer aandacht besteden aan wat ze binnenkrijgen en daardoor vaak een gezondere levensstijl hebben.

De lekkerste recepten voor biologisch eten

Wij hebben bovendien naast diverse informatieve stukken over de zin en onzin van biologisch eten ook verschillende heerlijke recepten op onze website staan. Hier kunt u inspiratie opdoen om zelf eens een heerlijke maaltijd te maken met biologisch eten. Kies bijvoorbeeld eens voor een heerlijk bananenbrood dat u geheel kunt maken door gebruik te maken van biologische producten. Omdat de recepten kinderlijk eenvoudig zijn hoeft u zich niet druk te maken dat u niet in staat zal zijn om ze te maken. Wij hebben de recepten juist gekozen omdat ze voor iedereen makkelijk te maken en zijn en zo op een goede manier demonstreren dat het kiezen voor biologisch eten helemaal niet lastig of duur hoeft te zijn. Ook kunt u op onze site verschillende tips vinden bij het kiezen van verschillend biologisch eten. Zo hebben wij producten opgesteld die helemaal niet duur zijn maar toch een stuk beter voor het milieu en voor dieren zijn dan de normale producten die u nog vaak in de supermarkt koopt. Ook hebben wij diverse adressen en winkels waar u goed en goedkoop biologisch eten kunt halen op een rijtje gezet. Als u dus op zoek bent naar één website waar u alles kan vinden wat u maar wilt weten over biologisch eten dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres. Onze website is bovendien zeer overzichtelijk gemaakt met enkele handige menu’s en sub pagina’s waardoor u snel kan vinden waar u naar op zoek bent. U kunt onder andere op de volgende vragen een antwoord vinden op onze site:

  • Wat is biologisch eten precies?
  • Wat is biologische landbouw en hoe werkt dit?
  • Wat is de geschiedenis van deze werkwijze?
  • Wat zijn lekkere recepten en waar kan ik de benodigde producten kopen?

Laat u door ons goed informeren

Wij snappen dat het voor veel mensen niet de gewoonste zaak van de wereld is om ineens over te schakelen van conventioneel voedsel wat in elke supermarkt te krijgen is naar het gebruiken van voornamelijk biologisch eten. Daarom geven wij veel tips en trucs zodat u deze transitie gemakkelijk kunt maken. Ook kunt u bij ons rustig lezen waarom het een verstandige keuze is om meer na te gaan denken over de producten die u koopt. Het kan daadwerkelijk een verschil maken als u er voor zou gaan kiezen om biologisch eten te gaan kopen. Uiteraard kleven er ook wat nadelen aan, waarvan de hogere prijs van veel producten zeker één van de belangrijkste is. Lees daarom op onze site hoe u goedkope producten kunt vinden en wat voor producten vaak ook in normale supermarkten voor een vergelijkbare prijs te koop zijn. Ook hebben wij veel verschillende (online) winkels benoemd zodat u er zeker van kunt zijn dat u de producten ook daadwerkelijk gemakkelijk in huis kunt halen. Daarnaast kunt u voor andere vragen die u mogelijk heeft ons ook altijd even een berichtje sturen. Wij helpen u graag om meer duidelijkheid te krijgen over de verschillende facetten van biologisch eten en wij hopen dat wij anderen over de streep kunnen trekken om de omschakeling te maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn