Het is nog niet voor alle mensen een vanzelfsprekendheid om voor biologische etenswaren te kiezen, maar bij Happy Goat geloven ze er in dat deze de toekomst hebben. Waarom denken zij dat? Dat geloven zij omdat deze manier van produceren van producten beter is voor mens, dier en natuur. Veel mensen zijn vooral op hun eigen welzijn gericht, daarom eerst waarom het beter is voor de mens om te kiezen voor de duurzaam geproduceerde kaasjes van Happy Goat. In de biologische veehouderij zijn er zeer strikte regels over welke medicijnen al dan niet toegestaan zijn te gebruiken. Ook mag de geitenmelk vaak een tijd lang niet gebruikt worden als een dier een bepaald medicijn gehad heeft. En, misschien nog wel het belangrijkst, het gebruik van antibiotica is sterk aan regels gebonden. Veel mensen realiseren het zich niet, maar restanten van bijvoorbeeld antibiotica zijn terug te vinden in vlees en melk van dieren en via onze voeding krijgen wij die dan ook binnen. Kiest u voor Happy Goat, dan weet u zeker dat dit u niet zal gebeuren. Daarnaast biedt de biologische veehouderij ook voor de dieren verschillende voordelen. Zo hebben zij bijvoorbeeld meer ruimte in de stal, waardoor ze zich vrijer kunnen bewegen. Meer bewegingsvrijheid leidt ook tot minder ruzie tussen dieren en daardoor ook tot minder stress. Bovendien krijgen de geitjes van Happy Goat ook ruim de kans om lekker buiten te lopen, zodat ze heerlijke frisse lucht in kunnen ademen en door het gras kunnen rennen. Daar worden ze natuurlijk ontzettend blij van! Tot slot is biologisch ook veel beter voor de natuur. Doordat er geen gifstoffen gebruikt worden, krijgen meer planten de kans om te groeien en ontstaat er meer diversiteit in het grasveld. Hier profiteren niet alleen de geiten van, maar ook andere dieren. Spread the goodness, is daarom ook de slogan van Happy Goat, met hun producten maakt u de wereld immers iets mooier!

Happy Goat producten

Voor wat voor soort producten kunt u nu bij Happy Goat terecht? Op het moment hebben zij drie verschillende soorten kazen in hun assortiment, te weten:

  • verse geitenkaas naturel
  • verse geitenkaas met kruiden
  • verse geitenkaas met honing en vijgen

Al deze verse kazen van Happy Goat zijn smeerbaar en daardoor heel goed te gebruiken op de boterham of bij de borrel. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke sandwich van de naturel variant met daarop wat walnoten en honing. Of kies voor een goed glas wijn met een toastje kruidengeitenkaas. Dat is zeker genieten! Maar u kunt deze geitenkazen niet alleen bij de borrel of op brood gebruiken, ze zijn ook heel goed te verwerken in warme gerechten. Op de website van Happy Goat vindt u verschillende voorbeelden van heerlijke recepten waarin hun producten goed tot hun recht komen. Zo kunt u ze bijvoorbeeld ook heel goed gebruiken in een frisse salade. Of wat dacht u van beschuiten met een laagje kaas en daarop wat verse aardbeien? Dat zorgt zeker voor een goed begin van de dag! Verwerk de producten van Happy Goat ook zeker eens in warme gerechten, zoals een omelet, een tosti of gepofte appel. Als liefhebber van geitenkazen kunt u zelf waarschijnlijk nog veel meer verschillende gerechten bedenken waarin u deze producten kunt gebruiken. Belangrijk om te weten is dat de artikelen van Happy Goat allemaal glutenvrij zijn, waardoor ze ook voor mensen met een glutenallergie of glutenintolerantie te eten zijn. Bovendien zijn ze ook vegetarisch, voor het bereiden van de kaasjes wordt namelijk naast de melk enkel wat zuursel en vegetarisch stremsel gebruikt. Dat maakt ze ook zeer geschikt voor als u vegetariƫrs over de vloer krijgt of als u zelf vegetariƫr bent.

Zij maken het verschil

Het feit dat de kazen van Happy Goat biologisch, glutenvrij en vegetarisch zijn, maakt ze natuurlijk al anders dan veel andere kaassoorten. Maar er is nog iets wat hen onderscheidt van anderen en dat is het feit dat op de boerderij mensen werken met een zorgvraag. De geiten die de melk leveren voor de producten van Happy Goat wonen dus op een zorgboerderij. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten, de dieren worden op een liefdevolle manier verzorgd door betrokken werknemers die ze alle tijd en aandacht geven en tegelijkertijd biedt het mensen een plek om te werken. Mensen met een zorgvraag kunnen vaak maar op weinig werkplekken terecht, maar werken met dieren blijkt voor velen zeer goed te werken. Het hebben van een baan is ook voor deze mensen van belang, het geeft hen een gevoel van nut en het geeft hen invulling van hun dagen. Bij de boerderij van Happy Goat is ook een appartementencomplex gebouwd, waar de werknemers kunnen wonen als zij dit willen. Zo kunnen zij ook buiten hun werktijden om genieten van de rust van natuur en platteland. Dat de zorgboerderij bestaansrecht heeft en aan een vraag voldoet, blijkt wel uit het feit dat deze al ruim twintig jaar bestaat. Voor zowel mensen als dieren pakt dit dus zeer goed uit. Kiest u voor een van de geitenkaasjes van Happy Goat, dan doet u daar dus velen een plezier mee. De geiten genieten van hun extra ruimte en de mogelijkheid om buiten te lopen, de werknemers hebben een fijne werkplek en de natuur profiteert van de biologische werkwijze. Wilt u met uw boodschappen bijdragen aan het verbeteren van de wereld, dan zijn de producten van Happy Goat een uitstekende keus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn