Het is voor een alleenstaande ouder tegenwoordig niet makkelijk. Goed, het is al lang niet meer zo apart als dat het vroeger was, waarin een alleenstaande ouder met de nek aangekeken werd. Toch moest ik wel even slikken toen ik de knoop doorhakte. Mijn vriendin en ik hadden het een lange tijd geprobeerd, maar ik kon als gemotiveerde en doelgerichte man niet blijven bij iemand die vooral wil slapen. Gelukkig werd het geen vechtscheiding, ze gaf direct al aan dat ik Jonas kon krijgen als ik dat wilde. Uiteraard wilde ik dat. Toen ik een beetje over de situatie heen was, besefte ik me echter dat er wel een vrouw in zijn leven zou moeten zijn. Anne was verhuisd naar Australië, dus dat werd ‘m niet. Maar daten als alleenstaande vader is ook weer een uitdaging hoor. Sowieso omdat Jonas alle aandacht krijgt, maar ook omdat ik eigenlijk niet op zoveel plekken kom. Of ik moet de juffrouw op de peuterspeelzaal gaan daten. Ik besloot eens te kijken naar online dating sites om te zien of ik daar iets mee kon. Maar ik begon direct al verkeerd door me in te schrijven op dating sites zonder onderzoek te doen.

Inschrijven op dating sites? Eerst onderzoek doen!

De online dating sites zijn zo ingericht dat er voor iedereen iets te vinden is. Maar dan moet je wel op de goede plek gaan zoeken. Ik had een account aangemaakt op een paar dating sites waar geen alleenstaande ouders zaten. Op zich geen probleem, maar wanneer de categorie al niet bestaat, dan zijn er ook niet veel mensen die hiernaar op zoek zijn of kunnen gaan zoeken. Daarom wilde ik meer onderzoek doen om zo dating sites te kunnen vinden die wél bij me pasten. Op welkeonlinedatingsite kwam ik de informatie tegen die ik zocht. Waar ik op moest letten, was onder andere:

  • De prijs van de online dating sites;
  • De doelgroep van de datingsite;
  • De mogelijkheid om de site mobiel te gebruiken.

Wanneer je als alleenstaande vader kijkt naar deze punten, wordt het veel makkelijker om dating sites te vinden die wel bij je passen. De kans dat je er een partner vindt, wordt direct ook een stuk groter. Of een paar leuke avonden wanneer de kleine slaapt en je de tijd hebt om even achter de computer of telefoon te gaan zitten om te zien wie er gereageerd heeft op jouw bericht.

Daten als alleenstaande ouder

Daten als alleenstaande ouder is geen issue, maar dan moet je wel de mensen vinden die hier ervaring mee hebben. De meeste mensen die willen daten via dating sites, die verwachten dat je zo in de auto of bus kunt stappen om langs te komen. Maar dat is niet hoe het werkt wanneer je de verantwoordelijk hebt voor een ventje dat ook eten, drinken en veiligheid nodig heeft. Daarom vind ik de dating sites die geschikt zijn voor alleenstaande ouders zo makkelijk. Je weet dat het gaat om iemand die ook verantwoordelijkheden heeft, waarbij het gaat om het leven van een kwetsbaar kind – en waarbij je niet zomaar even afspreekt omdat te veel vreemde mensen in het huis van een kind een negatieve invloed kunnen hebben op de ontwikkeling. Daarom is het zo handig om mensen te kunnen spreken die precies weten wat belangrijk is, waar je op moet letten en hoe je dit op kunt lossen. Zeker als alleenstaande vader, want die situatie komt naar mijn idee gewoon veel minder vaak voor dan een moeder die voor een kind zorgt.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn