Als jij met je peuter aan het zwemmen wilt gaan, dan zijn zwemluiers echt ideaal om te gebruiken! Het is voor ouders altijd een terugkerend dilemma. Aan de ene kant wil jij jouw kleintje zo vroeg mogelijk in contact brengen met water, zodat er geen angst voor ontstaat en zodat er zo snel mogelijk begonnen kan worden met het onder de knie krijgen van de zwemvaardigheden. Aan de andere kant zit je met het probleem dat jouw zoontje of dochtertje op jonge leeftijd nog niet zindelijk is. Zwemluiers bieden een oplossing voor dit probleem! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze niet te gebruiken, maar dan loop je het risico dat jouw peutertje zijn of haar behoeft gewoon laat gaan terwijl jullie in het zwemwater zijn. Dat is natuurlijk niet echt smakelijk en niet echt hygiƫnisch, ook niet als je in een zwembad bent waar veel chloor aan het zwemwater is toegevoegd. Je kunt dan denken dat een gewone luier uitkomst kan bieden, maar deze zuigen zich natuurlijk binnen de kortste keer helemaal vol met water. Dat is niet echt prettig voor jouw kindje, want dat wordt zo wel erg zwaar! Bovendien neemt de luier dan ook geen plas meer op. Nee, het beste kun je gewoon kiezen voor het gebruik van zwemluiers!

Eigenschappen van zwemluiers

Wat maakt zwemluiers nu anders dan gewone luiers, waardoor ze wel geschikt zijn om te gebruiken tijdens het spelen in zwemwater en het leren zwemmen? Ze hebben als eerste de eigenschap dat ze waterdicht zijn. Dat levert aan de ene kant het voordeel op dat er geen urine uit kan ontsnappen en in het zwemwater terecht kan komen. Aan de andere kant heeft dit als pluspunt dat het voorkomt dat het broekje zich vol zuigt met water en zwaar wordt. Een andere goede eigenschap van zwemluiers is dat deze broekjes goed aansluiten om de benen en om de buik. Op die manier blijft dus alles ook echt binnen het broekje, je hoeft niet bang te zijn dat er urine of ontlasting uit ontsnapt en alsnog in het zwemwater terecht komt. Een ander punt is dat ze heel gemakkelijk schoon te maken zijn. Zodra jullie weer op het droge zijn, kun je eventuele ontlasting en urine zo eruit schudden in het toilet. Je kunt het broekje daarna bovendien eenvoudig wassen, om deze een andere keer weer te gebruiken! Er zitten dus echt verschillende pluspunten aan het gebruik van zwemluiers:

  • ze zuigen geen water op
  • ze zijn waterdicht en ontlasting kan er niet uit ontsnappen
  • ze sluiten goed aan op benen en buik
  • ze zijn gemakkelijk schoon te maken
  • ze zijn te wassen

Leuke prints

Naast al deze positieve eigenschappen is het ook nog eens zo dat zwemluiers verkrijgbaar zijn in verschillende leuke kleuren en prints. Als je kijkt bij Kidzstore.eu, dan zul je zien dat er echt heel veel leuke exemplaren te krijgen zijn! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een leuke print met aapjes, ijsberen of vissen, maar ook met boten, palmbomen of veren. Er is voor iedereen wel een mooi exemplaar verkrijgbaar! Alle zwemluiers die zij verkopen zijn bovendien op maat te maken met behulp van de drukknopen, maar ze zijn daarnaast ook in grotere en kleinere maten verkrijgbaar. Zo kun je dus altijd een exemplaar kopen dat perfect aansluit om de benen en de buik van jouw zoontje of dochtertje! Wil jij ook graag met jouw kindje zo snel mogelijk aan de slag gaan met het onder de knie krijgen van de beginselen van het zwemmen? Dan moet je dus zeker eens een van de zwemluiers van Kidzstore.eu kopen!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn