Al jaren wordt op de school van mijn dochter gebruik gemaakt van het continurooster. Dit is erg handig voor ouders zoals ik, die niet de mogelijkheid hebben om tussen de middag de kinderen op te vangen voor de lunch. Het voordeel van zo’n continurooster voor mij is dat ik geen opvang hoef te regelen voor mijn dochter tussen de middag, en voor mijn dochter is het gezellig dat alle kinderen nu “overblijven”. Het nadeel is natuurlijk wel dat de pauze korter is geworden, en dit zorgde voor een onrustig gevoel bij mijn dochter. Toen ik met haar juf hierover sprak, gaf zij zelf ook aan dat voor haar het continurooster minder rust gaf en ze in de middag last had van een lichtelijk opgejaagd gevoel. Zeker juffen en meesters hebben ook de middagpauze hard nodig om even bij te komen, rustig wat te eten en koffie te drinken om zo daarna weer met volle moed de kinderen les te kunnen geven. Aangezien het voor veel ouders echt een uitkomst is, dat continurooster, is het niet gewenst om weer terug te gaan naar het oude rooster. Vandaar dat ik, samen met de juf van mijn dochter, het internet ging afstruinen op zoek naar andere mogelijkheden. 

Het continurooster met Kinderstralen

Al snel kwamen we op de website van lunchenopschool.nl. Zij bieden professionele pauzeopvang aan bij het continurooster. Zo worden activiteiten verzorgd voor de kinderen, maar wordt ook zeker geregeld dat kinderen rustig hun lunch op kunnen eten. Door deze extra aandacht, kunnen de kinderen al hun energie kwijt, om daarna weer hard te gaan leren. De juffen en meesters kunnen zo deze tijd gebruiken om ook daadwerkelijk hun rustmomentje te nemen, in plaats van politieagent te spelen op het schoolplein. Omdat de juffen en meesters ook even niet onder de kinderen zijn, wordt de kans op eventuele irritaties verminderd. De overblijfmedewerkers worden niet zomaar aangenomen; er vindt een intake plaats, en ook moeten de overblijfmedewerkers in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook worden voor de overblijfmedewerkers scholing en workshops geregeld.

Ervaring met overblijfmedewerkers 

Sinds de school van mijn dochter samenwerkt met Kinderstralen (Lunchen op School), vertelt mijn dochter uitgebreid en erg vrolijk over wat ze allemaal beleeft tijdens haar pauzes. Er wordt veel aandacht besteed aan leuke activiteiten, zoals voetbalcompetities, kaartclubjes, ballonnenknopen en veel meer. Daarnaast heeft ze ook genoeg tijd om haar boterhammen op te eten, dus als moeder ben ik zeer tevreden. Ook sprak ik met haar juf over haar ervaringen, en ook zij was zo blij om eindelijk haar “eigen” pauze terug te hebben. Aangezien kinderen erg druk kunnen zijn, is het niet overbodig dat de juffen en meesters nu in alle rust kunnen lunchen en zich kunnen opladen voor de lesmiddag. Dus, alle voordelen van Kinderstralen overblijfmedewerkers bij een continurooster:

  • Er is veel aandacht voor de kinderen en er vinden leuke activiteiten plaats tussen de middag
  • De juffen en meesters krijgen nu eindelijk hun welverdiende rust tijdens de lunch
  • Het continurooster is handig voor werkende ouders

Ik deel graag mijn positieve ervaring, omdat ik weet dat de hectische pauzes problematisch kunnen zijn voor veel scholen die gebruik maken van een continurooster. Door overblijfmedewerkers in te schakelen wordt de druk verlaagd voor de juffen en meesters, die zo betere docenten kunnen zijn voor de kinderen. Zelf kan ik geen overblijfmoeder zijn, en omdat mensen tegenwoordig het steeds drukker hebben, is het goed dat er tegenwoordig professionele bedrijven zijn die kunnen worden ingeschakeld bij de pauzes binnen het continurooster. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn