Lumbr - Horloge houtVoor de verjaardag van mijn vriend was ik op zoek naar een geschikt cadeau. Omdat hij 21 zou worden wilde ik hem iets speciaals geven en niet zomaar het zoveelste parfumflesje. Ik vond het erg lastig om iets te bedenken wat gepast is en heb daar dan ook lang over nagedacht. Omdat het vorige horloge van mijn vriend op een gegeven moment kapot ging leek het mij een geweldig idee om die te vervangen met een nieuw horloge. Mijn vriend is echter erg kieskeurig en houdt bepaald niet van simpele dingen. Hij is namelijk erg modieus. Ik zag het daarom niet zitten om hem zo’n afgezaagd, saai horloge met een leren bandje te geven. Deze zijn veel te truttig voor hem. Bovendien was het leren bandje van mijn vorige horloge kapot gegaan. Leer lijkt me daarom dus ook geen duurzaam materiaal. Een tweede mogelijkheid was een horloge met een metalen bandje. Deze staan echter zo strak en kil, en dat is helemaal niet hoe mijn vriend is. Mijn vriend is juist een heel warm en avontuurlijk persoon. Bovendien voelen metalen sieraden altijd zo koud en zwaar aan, helemaal niet prettig. Een laatste mogelijkheid was nog om een horloge met een kunststof of rubberen bandje te kopen. Dit ziet er wel wat minder strak uit, maar ook erg goedkoop en saai. Ik wist daarom nog steeds echt niet goed wat voor cadeau ik mijn vriend nou voor zijn verjaardag moest geven. Op een gegeven moment vertelde een vriendin van me echter over Lumbr, een bedrijf dat allerlei producten van hout maakt. Ik vond dit erg origineel klinken en besloot daarom de website van Lumbr te bezoeken. Ik kwam er hier al snel achter dat ze hele leuke producten verkopen. Tot mijn verbazing zag ik naast houten beurzen en zonnebrillen ook houten horloges! Dit leek me meteen een goed alternatief. Zo’n horloge van hout ziet er namelijk heel stoer en avontuurlijk, maar toch warm en elegant uit. Dit leek me precies iets voor mijn vriend. Bovendien zijn de horloges niet al te duur. Als student heb ik het niet al te ruim maar ik wilde toch wel echt iets speciaals geven, en het horloge van hout bleek precies binnen mijn budget te passen.

Naar de winkel of bestellen bij Lumbr?

Op de website las ik dat er twee manieren zijn om bij Lumbr te kopen. Ten eerste kan je naar een van hun winkels in Nederland gaan. De tweede optie is om via de online winkel op de website bestellen. In eerste instantie leek het me handig om het horloge van hout bij een winkel te kopen. Daar kon ik dan namelijk van tevoren het product zelf nog even bekijken. Echter bleek dat ik voor mijn studie op reis moest en pas op de verjaardag van mijn vriend terug zou komen, in de avond. Het leek me daarom een leuk idee om hem te verrassen door het horloge van hout naar hem op te sturen. Hij zou het dan namelijk in een luxe geschenkdoos ontvangen. Omdat ik op het moment dat hij het zou ontvangen nog niet in Nederland zou zijn leek dit mij de perfecte manier om hem te verrassen! Ik heb het horloge van hout uiteindelijk dus besteld via de online winkel op de website. Op deze manier kon ik het horloge van hout van tevoren helaas niet bekijken, maar op de website stonden wel veel foto’s en filmpjes. Zo heb ik een goed beeld gekregen van hoe het horloge er aan de pols uitziet en dergelijke. Ik heb het uiteindelijk op de dag voordat mijn vriend jarig was besteld. Ik kon gewoon online betalen bij mijn eigen bank, via iDeal, wat ik altijd een fijne betaalmogelijkheid vind. Het horloge van hout werd de volgende ochtend bezorgd, en mijn vriend was er ontzettend blij mee.

De voordelen van een horloge van hout

Ieder horloge van hout van Lumbr wordt met de hand gemaakt. Om deze reden, en omdat het hout waarvan het gemaakt is natuurlijk een natuurproduct is, ziet ieder product er net iets anders uit. Ik vond dat een leuke eigenschap, want dit maakt het horloge van hout dat ik aan mijn vriend heb gegeven uniek. Ik had de keuze uit 3 soorten: walnoot, bamboe en esdoorn. Ik vond het warme, donkere hout van walnoot het mooist, en heb daar dus voor gekozen. De sluiting is van RVS, wat het horloge van hout een nog stoerdere uitstraling geeft. Bij het horloge van hout zat een schroevendraaiers set, waarmee we het zelf op maat konden maken. Het voordeel daarvan is dat het horloge van hout altijd op de juiste maat zit, terwijl je met een bandje dat je iedere keer vast moet maken steeds opnieuw moet verstellen. Toen we het horloge van hout hadden ontvangen hadden we nog een vraag over hoe het horloge het beste op maat gemaakt kon worden. Mijn vriend vroeg zich namelijk af hoeveel ruimte je er het beste tussen kan laten. We besloten het daarom te vragen aan de medewerkers van de winkel. Op de website stond informatie over hoe je contact kon krijgen. Uiteindelijk hebben we gebeld. De medewerker was heel vriendelijk en heeft ons helder advies gegeven over het verstellen. Al met al zijn mijn vriend en ik daarom erg tevreden over zowel het horloge van hout als over de service van Lumbr.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn