Voor een bruiloft van een goede vriend moest ik twee maanden geleden een kostuum op maat laten maken. Mijn oude pak was al geruime tijd versleten en was daardoor niet meer geschikt voor dat soort deftige gelegenheden. Dat pak was niet op maat gemaakt, maar gewoon een confectiepak wat ik tijdens mijn studententijd had gekocht. In mijn zoektocht naar een geschikt kostuum doorliep ik een aantal stappen, die ik graag even wil delen:

  • Online op onderzoek
  • Geschikte kostuums
  • Zelf samenstellen

Ik moet eerlijk bekennen: ik had mijn twijfels. Mijn vader had in het verleden een kostuum op maat laten maken en ik wist dat hij daar flink voor betaald had. Dat was ook de reden dat er zelf nooit aan was begonnen. Ik was echter aangenaam verrast door de prijzen. Een kostuum op maat kan tegenwoordig ook machinaal geproduceerd worden, waardoor de kostprijs flink gedaald is. Hierdoor liggen de twee soorten, confectie en op maat, veel dichter bij elkaar en is het eigenlijk onzin om geen kostuum op maat te kopen. Waarom zou je immers iets kopen wat even duur is, maar minder goed past? Afijn, mijn zoektocht begon op het internet. Ik ging de verschillende webwinkels af op zoek naar een fris en stijlvol kostuum van degelijke kwaliteit. Ik kwam al snel uit bij Savile Row & Co uit Den Haag. Op hun website, savilerowandco.com, kon ik hun aanbod uitgebreid bekijken. De mogelijkheden spraken me erg aan en ik besloot daarom contact op te nemen. Je kunt in de online agenda een afspraak inplannen voor een bepaalde datum. Je kiest een tijdstip en komt vervolgens naar de winkel om het pak te laten aanmeten. Dat moet natuurlijk goed gebeuren, zodat het eindresultaat aan alle verwachtingen voldoet!

Kostuum op maat: opties nalopen

Ik heb al aangegeven dat dit de eerste keer was dat ik een kostuum op maat liet maken. Ik was daarom niet volledig op de hoogte van alle toeters en bellen. Gelukkig kon ik op bovenstaande site eerst zelf een kostuum samenstellen. In alle rust kies je de opties die jij belangrijk vindt en bekijkt vervolgens een afbeelding van het eindresultaat. Toen ik mijn kostuum op maat daadwerkelijk liet maken, wist ik dus voor een groot gedeelte al wat ik wilde. Dat maakte het niet alleen makkelijk voor mezelf, maar ook voor diegene die me hielp. Binnen korte tijd had ik precies het ontwerp waar ik naar op zoek was! De laatste stap was het daadwerkelijk aanmeten. Je kostuum op maat moet naadloos aansluiten op je lichaam en daarvoor worden diverse metingen gedaan. Ik denk dat ze me wel op 30 verschillende plaatsen hebben opgemeten! Vooraf had ik niet gedacht dat ik die persoonlijke aanpak prettig zou vinden, maar na verloop van tijd begon dat te wennen. Je bent bezig met een persoonlijk traject en dat moet op een bepaalde manier gebeuren. Nadat alle maten bekend zijn gaat die informatie naar de fabriek en word je pak uitgesneden!

Galerij met compleet overzicht

Twijfel je over een kostuum op maat, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje in de galerij van Savile Row & Co. In één oogopslag zie je het detail dat in de kostuums is verwerkt. Daarbij krijg je een mooi overzicht van de beschikbare kleuren en stoffen. Van ieder model zijn diverse foto’s beschikbaar, van zowel de voor- als achterzijde. Dat heeft me enorm geholpen bij het maken van mijn keuze. De vriendelijke klantenservice staat ook voor je klaar. Jouw kostuum op maat zal helemaal bij je passen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn