Sungo-zonwering - RolluikenIedereen vindt het fijn als het buiten lekker warm is, maar dan is het natuurlijk wel prettig als binnenshuis de temperaturen niet te hoog oplopen. Vooral in de slaapkamer is dit vervelend, het wordt dan immers erg lastig om in slaap te vallen. Kies daarom voor rolluiken, daar houd je de warmte goed mee buiten! De eerste stap om ervoor te zorgen dat het in je woning niet te warm wordt, is het zorgen voor goede bedekking van de ramen. Daar komt immers de meeste warmte naar binnen. Nu zijn er verschillende manieren om te voorkomen dat zonlicht via je ramen naar binnen komt, rolluiken zijn slechts een van de vele mogelijkheden. Maar ze zijn wel een van de beste opties. Waarom is dat nu het geval? Ze zorgen er niet alleen voor dat er geen zonlicht binnenkomt, ze houden ook daadwerkelijk de warmte buiten in de zomer en zorgen er daarmee dus voor dat de temperatuur, bijvoorbeeld in de slaapkamer, aangenaam blijft. In de winter daarentegen, zorgen de rolluiken ervoor dat de kou niet naar binnen kan komen. Met andere woorden, ze hebben een zeer goede isolerende werking. Dat is dus een van de redenen om voor rolluiken te kiezen en niet voor een andere vorm van zonwering. Bij een zonnescherm bijvoorbeeld of een markies, komt er immers altijd nog wat zonlicht naar binnen en daarmee dus ook altijd wat van de warmte die buiten hangt. Bovendien bieden deze niet de optie dat ze in de winter juist de kou buiten houden. Wel geven ze natuurlijk een heel ander uiterlijk aan de woning dan een rolluik. Maar wil je echt een goede isolatie van de ramen in je woning, zowel zomers als ‘s winters, dan zijn rolluiken dus een uitstekende keus.

Meer voordelen van rolluiken

Hierboven is dus duidelijk geworden dat rolluiken een uitstekende isolerende werking hebben, ze houden ‘s winters de kou buiten en zomers de hitte. Dat brengt ons meteen tot een tweede voordeel, ze kunnen er namelijk voor zorgen dat je flink kunt besparen op je energierekening. Als de hitte buiten gehouden wordt, hoef je immers geen ventilator of airco te gebruiken om de temperatuur binnenshuis op een aangenaam niveau te houden. En als de kou ‘s winters buiten gehouden wordt, dan hoeft de kachel dus minder zijn best te doen om het in huis aangenaam te houden. Zo zorgen rolluiken er dus voor dat je minder gas en stroom verbruikt en dat je energierekening dus omlaag zal zijn. Maar ze kunnen meer voordelen opleveren. Zo zijn ze bijvoorbeeld heel goed in het verduisteren van een ruimte. Voor slaapkamers is dit natuurlijk ideaal, zo is het er altijd aardedonker zodra je de luiken sluit. Erg handig voor mensen die op zomerdagen, als het vroeg licht wordt, graag lang uit willen slapen. Of voor mensen die in ploegendienst werken en wel eens overdag moeten slapen. Met rolluiken zorg je er dan voor dat de slaapkamer helemaal donker is en dat het aanvoelt als nacht. Hieraan draagt ook een ander aspect van de rolluiken bij, namelijk het feit dat ze een goede geluiddempende werking hebben. Veel geluiden worden buiten gehouden, waardoor het in huis lekker stil is en je dus heerlijk in alle rust kunt gaan slapen. Tot slot is er nog een belangrijk voordeel dat genoemd moet worden en dat is het inbraak werende aspect. Dit ontstaat in de eerste plaats doordat ze gewoon erg sterk zijn en lastig open te breken zijn, maar ze hebben ook een indirect effect. Veel inbrekers gaan er namelijk vanuit dat panden met rolluiken ook op andere manieren goed beveiligd zijn en ze slaan deze dan ook maar liever over.

Specialist SunGo

Er zijn dus verschillende voordelen te geven van rolluiken, namelijk:

  • ze hebben een sterk isolerende werking
  • door de goede isolatie kun je er energie mee besparen en je energierekening verlagen
  • ze dempen geluiden van buiten
  • ze zijn sterk verduisterend
  • ze hebben een inbraak werend effect

Reden genoeg dus om aanschaf van rolluiken voor je woning te overwegen. Wil je deze producten aanschaffen of ben je op zoek naar meer informatie hierover, dan ben je bij SunGo aan het juiste adres. Zij zijn gespecialiseerd in zonweringen en bij hen vind je dan ook de beste rolluiken die er te krijgen zijn. Zij weten als geen ander welke variant in jouw situatie de beste keus is en zij kunnen je hier dan ook goed over adviseren. Hun luiken zijn bovendien een uitstekende keus omdat zij alleen exemplaren verkopen die bestaan uit dubbelwandige aluminium lamellen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze veel steviger zijn, ze hebben daardoor ook een extra sterke isolerende werking. Bij hen kun je bovendien kiezen uit veel verschillende maten en soorten en uit maar liefst tien verschillende kleuren. Vaak wordt gedacht dat rolluiken enkel in metaalkleurige varianten verkrijgbaar zijn, maar dat is dus zeker niet het geval. Door te kiezen voor een leuke kleur, die past bij je huis, zorg je ervoor dat ze niet alleen praktisch zijn, maar ook voor een mooie uitstraling zorgen. Daarnaast kun je bij SunGo natuurlijk ook terecht voor vele andere vormen van zonwering, zoals markiezen en zonneschermen. Weet jij niet welk soort zonwering het best bij jou en jouw woning past, dan kunnen zij je bij jouw keus helpen. Voor rolluiken en andere zonweringen is SunGo dus absoluut het beste bedrijf om naar toe te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn