Goodmorningdekbedovertrek - DekbedhoesEen van de belangrijkste functies die je woning moet vervullen is het zijn van een veilige, fijne plek. Als je huis een thuis is, waar je met veel plezier bent, geeft het je rust op de momenten wanneer je dat nodig hebt. Het is belangrijk dat je huis een plek is waar je graag wilt zijn en waar je kunt schuilen voor de regen en je kunt opwarmen als het koud is. De functie die je woning namelijk in eerste instantie vervult, is die van een dak boven je hoofd. Zonder dak boven je hoofd word je blootgesteld aan de grillen van de natuur. De mens schuilt al sinds het begin van de evolutie in grotten om zich te beschermen tegen kou, wind en vocht en tegen roofdieren die het op ze gemunt hebben. Deze roofdieren vormen tegenwoordig geen gevaar meer, maar men beschermt zichzelf en zijn spullen tegen andere mensen. Alleen een dak boven je hoofd is echter niet voldoende. Een gezellig huis met spulletjes die je mooi vindt is heel belangrijk voor je woonplezier. Als je ergens met plezier woont, ben je er gelukkiger en leid je een gelukkiger leven. Je kunt bepaalde kamers in het huis met een kleine ingreep een stuk gezelliger maken. In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld met een nieuwe dekbedhoes de ruimte er heel anders uit laten zien. Ook andere kamers kunnen met een kleine verandering een heel andere uitstraling krijgen. Denk hierbij aan een nieuw behangetje op de muur, het verven van de kozijnen en deuren of nieuwe gordijnen. Met een kleine aanpassing zoals een dekbedhoes in een vrolijke kleur kun je de kamer een hele andere sfeer geven. Op deze manier hoeft het aanpassen van je huis naar je eigen wensen helemaal niet veel geld of energie te kosten.

De voordelen van een nieuwe dekbedhoes

Als je de slaapkamer een nieuwe look wilt geven, kan dit op verschillende manieren. Je kunt de hele ruimte verbouwen en bijvoorbeeld alles opnieuw verven, maar je kunt het ook kleiner aanpakken. Als de muren van de kamer er nog mooi uitzien kun je ook nieuwe gordijnen ophangen. Een grote factor in de kamer die invloed heeft op hoe de ruimte eruit ziet, is echter het bed. Een bed heeft een grote oppervlakte en is het middelpunt van iedere slaapkamer. Daarom kun je door een nieuwe dekbedhoes aan te schaffen heel wat veranderen aan hoe de ruimte eruit ziet. Je kunt echter niet zomaar een nieuwe dekbedhoes kopen zonder na te denken over een aantal zaken. Ten eerste is het belangrijk dat je zeker weet welke maat je moet kopen. Dekbedden worden namelijk gemaakt in verschillende formaten. Het standaard eenpersoons dekbed is 140 bij 200 centimeter en hiervoor moet je dus een eenpersoons dekbedhoes kopen. Als je een tweepersoons dekbed hebt kan deze 200×200 centimeter zijn, maar ook 240 bij 220 centimeter. Voor dit laatste formaat heb je een Lits Jumeaux dekbedhoes nodig. Daarnaast zijn de andere formaten ook te krijgen met een lengte van 220 in plaats van 200 centimeter. Voor je een dekbedhoes hebt uitgezocht is het dus belangrijk dat je eerst de goede afmetingen van je dekbed weet. Vaak worden eenpersoons dekbedhoezen speciaal gemaakt voor kinderen en is hetzelfde ontwerp niet verkrijgbaar in andere afmetingen. Daarnaast is een groter formaat in de meeste gevallen duurder dan een kleinere dekbedhoes, omdat er meer stof wordt gebruikt. Als je weet welke afmetingen je nodig hebt kun je een nieuwe dekbedhoes gaan uitzoeken. Het is echter wel belangrijk dat je van tevoren bedenkt wat voor soort stof je wilt en hoe je wilt dat de hoes moet worden afgesloten. Sommige hoezen zijn open aan de onderkant, maar je kunt ook exemplaren kopen die een flap aan de onderkant hebben die je kunt instoppen. Ook kun je een dekbedhoes kopen die aan de onderkant knoopjes heeft om ervoor te zorgen dat het dekbed goed op zijn plaats blijft zitten.

Verschillende soorten dekbedovertrekken

Als je op zoek bent naar een nieuwe dekbedhoes kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Ten eerste is het mogelijk om een dekbedhoes te kopen in een woonwinkel. Verschillende winkels bieden een aantal verschillende hoezen aan waar je uit kunt kiezen. Bij de HEMA vind je bijvoorbeeld altijd wel een aantal verschillende soorten. Het nadeel van deze aanpak is echter dat iedere winkel maar een beperkte keuze heeft. Je kunt uit een aantal verschillende kleuren en prints kiezen en als er niets bij zit dat je mooi vindt, moet je naar een andere winkel. Een betere oplossing is het zoeken van een dekbedhoes op het internet. Op www.goodmorningdekbedovertrek.nl vind je bijvoorbeeld een ruim assortiment aan allerlei soorten dekbedovertrekken. Je kunt er gebruik maken van de handige categorie├źn, zodat je direct op de juiste plek aan het zoeken bent. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

  • kinderdekbedovertrekken
  • volwassen dekbedovertrekken
  • hoeslakens
  • strandlakens
  • merken

Als je op een categorie naar keuze klikt, kom je direct op de juiste plek terecht. In de categorie volwassen dekbedovertrekken vind je daarnaast de mogelijkheid om te kiezen tussen eenpersoons, tweepersoons of Lits jumeaux. Op deze manier heb je geen problemen met het vinden van een dekbedhoes met de juiste afmetingen. Op de site kun je rustig zoeken naar een dekbedhoes die je mooi vindt en vervolgens kun je direct bestellen. Ga naar www.goodmorningdekbedovertrek.nl voor een overzicht van het aanbod en meer informatie over het bestelproces.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn